Diamond Painting Mandala

 De geometrische patronen van de kosmos zijn erg mooi voor diamond painting

Mandala is een prachtige, kleurrijke afbeelding en is in de oudheid ontstaan. Het woord mandala betekent cirkel. Een mandala ziet er magisch uit ze hebben prachtige nuances in kleuren. Volgens Oosterse wijsheden geven mandala's innerlijke verrijking en inspiratie. Toen werden ze gemaakt met gekleurd zand maar tegenwoordig kom je ze tegen andere creatieve vormen. Mandala's dienen als meditatievoorwerp en is bedoeld om de beoefenaar te ondersteunen en zich te concentreren op het betreffende motief. Een mandala en dan het midden in het bijzonder kan worden gebruikt tijdens de meditatie als project om de aandacht op te richten. De aandacht wordt automatisch op het midden gericht door de symmetrische geometrische vorm. Het gaat bij een mandala om een werk dat precies is met nauwgezet gedefinieerde uitbeelding van een goddelijk/hemels paleis dat staat in het centrum dat gewoonlijk door een vierkant is weergegeven en dat door een cirkel is omgeven. Er kan een veelvoud aan verschillende figuren worden gebruikt afhankelijk van het motief. Er worden ook symbolen gebruikt als gebouwen, abstracte geometrische vormen en rituele voorwerpen. Een diamond painting mandala kan dan uiteraard ook niet ontbreken in het assortiment. De hobby diamond painting is rustgevend en werkt ontspannend en is geschikt voor zowel jong als oud. Diamond painting wordt ook vaak borduren met steentjes genoemd. Door de kleurrijke, prachtige vormen heb je een schitterend kunstwerk om als echte eyecatcher op te hangen in huis. Het is natuurlijk ook super leuk om een diamond painting mandala te maken als cadeau voor een familielid, vriend of vriendin. Er is een ruime keuze diamond painting mandala van kleine afbeeldingen tot grotere formaten en met een keuze uit ronde of vierkante steentjes. Heb je zelf een mooie foto van een mandala dan kan je ook met je eigen foto een diamond painting laten maken zo heb je een echte unieke diamond painting mandala. Je hebt zowel in de fysieke winkels als online een zeer ruime keuze uit diamond painting mandala er is er dus vast wel eentje te vinden die aan jouw wensen voldoet. In de meeste gevallen is het een diamond painting mandala pakket en hierin zit alles zodat je meteen aan de slag kunt. Een pakket bevat een schudbakje, pen, steentjes, wax en een canvas met afbeelding. Je hebt dus gelijk alles in huis om de diamond painting mandala te gaan maken. 

Diamond Painting mandala vierkante Steentjes

Diamond painting mandala vierkante steentjes wordt vaak gekozen als je al wat ervaring hebt en wanneer je het niet erg vind om secuur te werk te gaan. Vierkante steentjes sluiten naadloos aan op elkaar en hebben een perfecte pasvorm. Tussen de steentjes blijven geen ruimtes zitten wat zorgt voor een mooi geheel zonder dat er onbedekte gedeeltes zijn op het canvas. Een diamond painting mandala vierkante steentjes vereist iets meer precisie dan wanneer je kiest voor ronde steentjes. Vierkante steentjes geeft wel een mooier eindresultaat omdat er tussen de steentjes bijna geen ruimtes meer zitten. Heb je al ervaring met diamond painting of met andere knutselwerkjes waar precisie vereist is dan is een diamond painting mandala vierkante steentjes een prima keuze. 

Diamond Painting mandala ronde Steentjes

Een diamond painting mandala ronde steentjes zie je vaak bij een kleinere afbeelding omdat op het canvas de lege ruimtes tussen de steentjes dan mooi worden opgevuld. Bij de ronde steentjes zitten altijd kleine ruimtes tussen de steentjes omdat ze niet naadloos aansluiten op elkaar. Een groot voordeel van een diamond painting mandala ronde steentjes is dat de steentjes makkelijk op te plakken zijn en dat je ze in iedere richting op het canvas kan plakken. Over het algemeen ben je met een diamond painting met ronde steentjes eerder klaar dan met vierkante steentjes. Als je het liefst zonder al teveel na te denken aan je diamond painting wilt werken dan kan je het beste kiezen voor ronde steentjes. Ronde steentjes is ook een absolute aanrader als je voor de eerste keer een diamond painting gaat maken. 

Diamond Painting mandala afmetingen

Er zijn heel veel verschillende diamond painting mandala afmetingen verkrijgbaar. Je vind ze van kleine afbeeldingen tot hele grote afmetingen. Welke afmetingen jouw diamond painting moet hebben is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de plek waar je het kunstwerk wilt ophangen. Het beste kan je ook kiezen voor een diamond painting mandala met wat kleinere afmetingen als je voor het eerst een diamond painting gaat maken. Zo kan je ook eerst kijken of je de hobby leuk vind zonder dat je al direct gedemotiveerd bent als je ineens mega veel steentjes ziet liggen. Ben je al een ervaren diamond painter en wil je heel graag urenlang achter elkaar aan je diamond painting mandala werken dan kan je prima kiezen voor eentje met grotere afmetingen. 

Goedkoopste in de Markt

10 jaar ervaring
Diamond painting

Gratis bezoring en retour

92% van de klanten komt nogmaals

Veilig betalen

30 dagen geld retour garantie