Diamond Painting 5 Luik

 Vertel een verhaal met een 5 luik van Diamond painting

Heb je nog een hele lege muur dan is het maken van een diamond painting 5 luik een mooie en bijzondere decoratie op de muur. Een 5 luik diamond painting bestaat uit vijf delen in verschillende groottes, die samen één afbeelding uitbeelden. Het een diamond painting 5 luik heeft altijd prachtige kleuren en staat leuk in je woonkamer, slaapkamer of kantoor! Diamond painting 5 luik is een unieke painting die uit 5  panelen bestaat, ofwel luiken genoemd. Er is een ruim assortiment aan verschillende meerluik diamond paintings. Zo zijn er twee luik diamond painting, drie luik diamond painting en vier luik diamond painting. Veel mensen kiezen voor een diamond painting 5 luik schilderijen omdat de painting daardoor veel groter en imposanter oogt op de muur. Een meerluik diamond painting kun je bijvoorbeeld prachtig boven een grote bank in de woonkamer hangen, of boven een bed in de slaapkamer. Wil je een groot deel van je muur vullen, kies dan voor een diamond painting 5 luik.

Diamond Painting 5 luik ophangen

Een diamond painting 5 luik ophangen kan een uitdaging zijn, maar er zijn een aantal handige tips voor waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. De eerste tip: doe het nooit alleen. Met twee personen is het makkelijker om op afstand te kijken hoe de diamond painting 5 luik er op een bepaalde plaats en hoogte uitziet. 

Op welke hoogte en de afstand tussen de panelen van een diamond painting meerluik moet zitten bestaan vele meningen. Wat betreft de hoogte zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Normaal is de regel dat het hart van de diamond painting op ooghoogte moet hangen. Maar in een familie zijn meerdere mensen dus verschillende lengten. Hou daar dus rekening mee en probeer het met elkaar uit. Dan de ruimte tussen de panelen van de diamond painting 5 luik deze is afhankelijk van het formaat van de panelen en je persoonlijke smaak, en of er sprake is van een doorlopende afbeelding over de verschillende panelen. Meestal houden wij 5 cm tussenruimte aan zijn de panelen groot of is de kijkafstand erg groot of wil je meer een ruimtelijk effect creëren, dan kan de onderlinge afstand 8 a 10 centimeter zijn.

Wanneer een diamond painting 5 luik bestaat uit panelen die ook nog eens op verschillende hoogte gehangen moeten worden, kan de stress soms toeslaan. Niet nodig, gewoon bij het begin beginnen en je zult zien dat het makkelijker is dan je denkt.

 1. Leg alle panelen van de diamond painting 5 luik in de juiste volgorde en op de juiste hoogte op de grond.
 2. Houdt de tussenruimte van 5 cm tussen de panelen.
 3. Meet de breedte en hoogte op, en meet op de beoogde muur na of het goed past.
  (Probeer eventueel een bredere tussenruimte uit en bekijk of dat naar je gevoel klopt)
 4. Ben je eruit, meet dan de buitenmaten op en zet die op de muur uit met schilderstape.
  (Je zorgt er daarbij voor dat het hart van het schilderij op ooghoogte zit 145 cm van de vloer of jouw gewenste hoogte eventueel plak je ook nog een strook schilderstape precies in het midden om de panelen van verschillende hoogte makkelijker te positioneren)
 5. Met behulp van een waterpas zorg je ervoor dat de tape perfect horizontaal zit.
 6. Vervolgens meet je op de grond waar het midden aan de bovenkant van elk paneel zit en dat geef je aan met een streepje op het schilderstape.
  (Uiteraard hou je hierbij rekening met de tussenruimten)
 7. Vervolgens bepaal je waar je spijker of haakje in de muur moeten komen van bovenaf gemeten.
  (Gebruik een waterpas om een stipje op de muur te zetten loodrecht op het stipje op het schilderstape.
  Ter controle kun je op dezelfde manier vanuit de verticale tape meten of je de juiste positie hebt bepaald)
 8. Hou ter controle een aantal panelen op de muur om te kijken of je geen meetfouten hebt gemaakt.
 9. Bevestig de spijkers of haakjes en hang de panelen van de diamond painting 5 luik op.

Diamond Painting 5 luik inlijsten

Een diamond painting 5 luik inlijsten werkt eenvoudig. Door onderstaande stappen te volgen lijst je de diamond painting simpel in.

 1. Kies de juiste maat passe-partout. Laat de kleur van de passe-partout afstemmen op de diamond painting en de muur waarop het komt te hangen.

  2Frameprofiel voor de diamond painting 5 luik in voldoende lengte uitkiezen.

  3. Het glas, passe-partout en de achterwand moeten hetzelfde formaat hebben (de maat voor de binnenkant).

  4. Markeer op de achterkant van het frameprofiel de precieze maat voor de binnenkant. Het frameprofiel wat er tegen over ligt moet dezelfde lengte hebben.

  5. Maak een 45° versteksnede bij de markering. Doe dit zorgvuldig een onnauwkeurige snede zorgt voor een onnauwkeurige passing!

  6. Breng nu lijm op de snijvlakken aan, voeg de frameprofielen samen, controleren op rechte hoeken en fixeer met spanbanden. Controleren nu opnieuw of de hoeken recht zijn en verwijder direct de uitgelopen lijm met een schone vochtige doek. Laat alles nu drogen.

  7. Plaats In de lijst nu eerst het op maat gesneden schone glas.

  8. Nu de diamond painting met oplosbare lijmfolie op de passe-partout fixeren.

  9. Daarna de passe-partout met de gefixeerde diamond painting plaatsen.

  10. Voordat je de achterwand bevestigd, nog alles even controleren kijk goed of de diamond painting recht zit, het glas schoon is en of de eventule tussenruimte vrij is van vuil of stof.

  11. Met de lijstspijkers bevestig je nu achterwand. Sla de lijstspijkers half in, plus minus 10 cm uit elkaar.

  12. Om je diamond painting lijst te beschermen tegen stof en insecten kan de overgebleven kier afdichten speciale band.

Diamond Painting 5 luik aliexpress

Waar je een groot assortiment diamond painting 5 luik kan vinden is bij aliexpress. In deze Chinese webshop is het assortiment 5 luik en meer luik daimond paintings erg groot. Je vind hier 5 luik paintings van bekende schilderijen en afbeeldingen ook kan je hier zelf een 5 luik diamond painting ontwerpen. Aliexpress staat alleen niet bekend om de snelle levering houd hier dan ook rekening mee bij het bestelen van je 5 luik diamond painting. Waar je ook zeker rekening mee moet houden als je een diamond painting 5 luik bij aliexpress besteld zijn de inklaring kosten deze kunnen soms hoog op lopen en zo word je diamond painting achteraf een stuk duurder dan gedacht. Naast de paintings verkoopt aliexpress ook de lijsten voor de diamond painting 5 luik misschien handig om direct mee te bestellen, let wel goed op welk formaat je nodig hebt. 

Goedkoopste in de Markt

10 jaar ervaring
Diamond painting

Gratis bezoring en retour

92% van de klanten komt nogmaals

Veilig betalen

30 dagen geld retour garantie